Ohita navigaatio

Tupla-asiantuntijat osaavaa Suomea rakentamassa

Ammatillinen opettaja on kahden alan huippuasiantuntija. Hän hallitsee opettamansa substanssialan lisäksi pedagogiikan – sen, miten opiskelijassa herätetään innostus oppia. Me rakennamme työllämme osaavaa ja kilpailukykyistä Suomea joka päivä, ja tästä meidän on syytä olla ylpeä, kirjoittaa OAO:n puheenjohtaja Helena Kahl.

Parasta työssäni on se, kun näen opiskelijan kasvavan ammattilaiseksi ja menestyvän elämässään. Tähän ajatukseen kiteytyy monen ammatillisen opettajan kokemus työnsä merkityksestä.

Ajatukseen kiteytyy myös jotain siitä, mikä tekee ammatillisen opettajan ammatista niin erityisen. Se on kaksoisprofessio. Opettajat ovat huippuasiantuntijoita, jotka hallitsevat oman substanssialansa lisäksi pedagogiikan. Molemmat professiot vaativat tietysti myös päivittämistä. Työelämä muuttuu, samoin pedagogiset menetelmät.

Sama pätee oikeastaan läpi ammatillisen koulutuksen kentän, aina toiselta asteelta ammattikorkeakouluihin, vapaaseen sivistystyhön ja taiteen perusopetukseen. Opiskelijat ovat aina yksilöitä, joiden erilaiset oppimistyylit ja tuen tarpeet opettajat huomioivat kouluttaessaan heistä eri alojen osaajia ja ammattilaisia.

Vahvistetaan työmme arvostusta yhdessä!

Opiskelija kerrallaan me rakennamme osaavaa, menestyvää ja hyvinvoivaa Suomea. Tästä on syytä olla ylpeä!

Tästä on myös syytä kertoa koko Suomelle. Siksi OAJ käynnistää vuonna 2021 hankkeen opettajuuden arvostuksen vahvistamiseksi. Kannustan jokaista OAO:laista osallistumaan jo hankkeen suunnitteluun. Se onnistuu vastaamalla pieneen kyselyyn täällä.

Kun suomalaiset päättäjiä myöten ymmärtävät ja muistavat työmme arvon myös silloin, kun päätetään budjeteista tai neuvotellaan sopimuksista, saamme paremmat edellytykset onnistua työssämme – siis ylläpitää osaamistamme alati muuttuvassa työelämässä ja välittää osaamistamme uusille opiskelijoille. Ja kun opiskelijat kasvavat ammattilaiseksi ja menestyvät elämässään, koko Suomi menestyy.

Helena Kahl
OAO:n puheenjohtaja

Tapahtumat

Tapahtuma | 2.5.2024

OAO hallitus 2.5.2024

Tapahtuma | 15.5.2024

OAO piirikokous 15.5.2024

Yhdistyksemme

OAO on kaikkien ammatillisten
opettajien asialla.