Ohita navigaatio

Uudet verkkosivut - vihdoinkin!

Hyvän syksyn tuo mukanaan vihdoinkin käyttöön tulevat verkkosivut. Näitä on yhdessä suunniteltu, pohdittu, työstetty ja odotettu.  Nyt meidän on mahdollista päästä viestinnässä ja tiedottamisessa uudelle tasolle. Sanotaan, että jos on toimintaa, on viestittävää – ja jos ei ole viestintää, ei ole toimintaa.

OAO:lla on runsaasti toimintaa. Yhdistys on kaikkien ammatillisten asialla ja muodostuu seitsemästä valtakunnallisesta yhdistyksestä:  AO, AKOL, KEA, KSOLLI, SKO, SMOL ja TOOL. OAO on ammatillisten opettajien yhteinen foorumi, jossa käsitellään kaikkien ammatillisten opettajaryhmien asioita yhteisessä keskustelussa ja muodostetaan yhteisiä kantoja ajankohtaisiin asioihin. OAO:n hallitus kokoustaa kerran kuussa pääasiassa Pasilassa. Hallituksen kokouksissa käsitellään koulutuspolitiikkaan liittyvät ajankohtaiset asiat kahdessa työryhmässä: toisen asteen, vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen sekä ammattikorkeakoulun työryhmissä. OAJ:n toimiston asiantuntijat tuovat kokouksiin ajankohtaistuulahduksen.

Syyskuun lopussa toteutimme yhteistyössä SAK:n kanssa koulutuspäivät ammatillisille opettajille Kiljavalla. Syksyiseen tapahtumaan osallistui lähes sata ammatillista opettajaa eri puolilta Suomea. Palautteen perusteella koulutuspäivät onnistuivat mainiosti. Koulutuspäivien päätöskahvien jälkeen sekä OAO:n puheenjohtaja Päivi Koppanen että SAK:n  koulutus- ja työllisyysasioiden päällikkö Mikko Heinikoski totesivat tyytyväisinä, että yhteistyötä jatketaan ja seuraavat koulutuspäivät toteutetaan kahden vuoden päästä. Esille nousi myös idea alueellisista koulutuspäivistä, jotka toteutettaisiin paikallisin voimin. Näin yhteistyö ja vuorovaikutus lähitoimijoiden kesken vahvistuisi myös tällä konseptilla.

Tällä hetkellä työstämme eduskuntavaalitavoitteita ammatillisilla painotuksilla pohjana OAJ:n  Koulutus ratkaisee -ohjelma. Marraskuun puolivälissä on OAO:n piirikokous, jossa päätetään mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio vuosille 2019-20.

Viestinnän kannalta merkittävin tämän vuoden tapahtuma on uusien verkkosivujen käyttöönotto. Toivomme, että tutustut niihin ja seuraat niiden sisältöä ja annat kommenttejasi ja kehittämisideoita.

Uudet verkkosivut mahdollistavat meille ajankohtaispainotteisen viestinnän ja dynaamisen, monipuolisen toiminnan suhteessa eri tahoihin. Erityisen tärkeäksi koemme yhteydenpidon alueille ja valtakunnallisiin yhdistyksiin, jotka ovat jäseniämme. Eri opettajaryhmien edustajat OAO:n hallituksesta tulevat bloggaamaan. Olemme kiinnostuneita myös alueiden tapahtumista ja kuulumisista, joten kehitellään yhdessä tapoja olla yhteydessä ja jakaa hyviä ideoita, käytänteitä ja arjen ajatuksia toinen toisillemme!

Syksy on ollut värikäs ja lämmin. Nyt on hyvä siirtyä talviaikaan!

Birgitta Mannila & viestintätiimi

Tapahtumat

Tapahtuma | 5.12.2023

OAO työvaliokunta 5.12.2023

Tapahtuma | 18.1.2024

OAO hallitus 18.1.2024

Yhdistyksemme

OAO on kaikkien ammatillisten
opettajien asialla.