Ohita navigaatio

Ammatilliset ajassa! - tiedote lähetettiin kansanedustajille

Ammatillista koulutusta koskevaa lainsäändäntöä, kuten rahoitusjärjestelmän ja toiminnan ohjauksen muutokset, ovat eduskunnan käsittelyssä.

Lähetimme ammatillisen koulutustaustan kansanedustajille Ammatiliset Ajassa -tiedotteen.

Ammatillista koulutusta ei valitettavasti koske lupaus koulutuksen erityissuojeluksesta näinä taloudellisesti haastavina aikoina. Nykyiset budjettiesityksen leikkaukset ja suunnitellut rahoitus- ja ohjausjärjestelmän muutokset eivät valitettavasti tue erityisesti nuorten osaamisen laatua ja aikuisuuteen kasvua. Mielestämme nyt on muodostumassa kestämätön tilanne nuorten, koulutusmahdollisuuksia tarvitsevien aikuisten ja myös yhteiskuntamme tulevaisuuden menestymisen kannalta.

Odotamme eduskunnalta innolla päinvastaisia toimia. Toimia, joilla ammatillisen opetuksen ja oppimisen tekemisen meininki saadaan palautettua ja jopa nostettua uudelle tasolle. Nyt eduskuntaan tuodut hallituksen esitykset näyttävät valitettavasti johtavan negatiiviseen kierteeseen, jonka suuntaa on hankala muuttaa ja koulutuksen imagovahinkoa on erittäin vaikea myöhemmin korjata.

Koulutusterveisin,

Lauri Hietalahti

Tapahtumat

Yhdistyksemme

OAO on kaikkien ammatillisten
opettajien asialla.