Ohita navigaatio

Puheenjohtajan tärkeä kirjoitus vuosityöaikaan siirtymisestä

Blogi: Tukkanuottasilla jäsenten edun puolesta

Vuosityöaikaan siirtyminen on esimerkki siitä, että ammattijärjestön on reagoitava opetusalalla tapahtuviin muutoksiin. Suurten muutosten keskellä avainasemassa on tilanteen jatkuva seuranta. Vain siten epäkohtiin voidaan puuttua ja varmistaa jäsenten edun toteutuminen.

Opettajat tukkanuottasilla järjestönsä kanssa, otsikoi Yle tänään julkaistun juttunsa. Jutussa käsitellään ammatillisen koulutuksen vuosityöaikajärjestelmää.

OAJ:ssä tiedetään, että vuosityöaikasopimus ei ole täydellinen – täydellinen ei ole mikään muukaan sopimus. Siksi niihin haetaan tulevallakin sopimusneuvottelukierroksella parannuksia.

Pureudun nyt muutamaan Ylen jutussa esiin nousseeseen kysymykseen ammatillisen koulutuksen vuosityöajasta. Moniin kysymyksiin löytyy vastauksia myös OAJ:n verkkosivujen Työelämäoppaasta.

”Me emme ole emmekä halua olla tukkanuottasilla jäsenten kanssa. OAJ:tä tarvitaan nimenomaan valvomaan ja rakentamaan jäsenten etua ja olemaan vahva yhteinen ääni työnantajan kanssa käytävissä neuvotteluissa.”

Osa ehkä huomasikin, että Yle uutisoi tänään ammatillisen koulutuksen vuosityöajasta. Päivi Koppanen jatkaa aiheesta keskustelua blogikirjoituksellaan.

Päivi on OAJ:n ammatillisten opettajien puheenjohtaja ja OAJ:n 2. varapuheenjohtaja – blogissaan hän muun muassa taustoittaa, miten neuvotteluprosessi eteni ja miksi vuosityöaika oli OAJ:lle tärkeä tavoite.

Lue lisää  OAJ:n sivuilta

 

Uutiset

Uutiset

Kohti valtuuston kokousta

05.11.2019

Uutiset

KSOLLI ry

01.10.2019

Tapahtumat

Yhdistyksemme

OAO on kaikkien ammatillisten
opettajien asialla.