Ohita navigaatio

Syksyn toinen hallituksen kokous - OAO:n tiedote 8-23

OAO:n hallitus kokoontui syksyn toiseen kokoukseensa 18.9.2023. Olemme koonneet tähän tiedotteeseen hallituksen kokouksessa käsiteltyjä aiheita sekä neuvottelupäivillä 19.-20.9.2023 pidetyn valtuustoryhmän kokouksen kuulumisia.

Hallitusohjelman kirjaukset puhututtavat edelleen koska vaikka osaan koulutuskenttää osoitetaan lisäpanostuksia valitettavasti osa koulutuskentästä, kuten vapaa sivistystyö ja ammattikorkeakoulutus, joutuvat kurjistamisen tielle. Emme hyväksy tehtäviä vapaan sivistystyön leikkauspäätöksiä vaikka ne ovat pienentyneet alkuperäisestä valtionvarainministeriön esityksestä. Tilanteeseen on vaikutettu OAJ:n toimesta yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Aikuiskoulutustuen leikkaukset on myös tyrmätty laajasti yhteiskunnassa ja odotamme sen myös vaikuttavan hallituksen ajatteluun.

Toinen keskustelua herättävä aihe on nykyisten sopimusten neuvottelutilanne ja erilaisten erien jakoperiaatteet sekä keväällä 2024 päättyvä yksityisen opetusalan työehtosopimuksen tilanne ja käynnissä olevat neuvottelut.

Neuvottelupäivillä jatkettiin OAJ:n valtuuston työskentelyn kehittämistä ja käynnistettiin OAJ:n strategiatyö kaudelle 2025-2028. Valtuustoryhmälle päivitettiin ammatillisten edunvalvontatilanne ja valmisteltiin puheenvuoroja pidettäväksi syysvaltuustoon 2023!

OAO:n tiedotteet löytyvät Aineistot kohdasta etusivulla: https://oao.oaj.fi/aineistot/

Terveisin

Lauri Hietalahti

OAO tiedote 8-23

Tapahtumat

Yhdistyksemme

OAO on kaikkien ammatillisten
opettajien asialla.