Ohita navigaatio

OAO:n hallitus ja valtuustoryhmä koolla

OAO:n hallitus kokoontui 1-2.11.2022 ja oma valtuustoryhmämme oli koolla 2.11.2022. Työn alla on luonnollisesti tulevan valtuuston asioita ja meidän nostoja sinne.

Toisen asteen ammatillisten opettajien osalta kävimme hallituksessa läpi OAJ:n viestinnän marraskuun viestintää. Painopisteenä ovat ammatillinen koulutus ja taiteen perusopetus. Toisen asteen rahoituksen uudistus ei ole näillä näkymin menossa eduskuntakäsittelyyn. Ammattikorkeakoulujen osalta keskustelimme korkeakoulujen jatkuvan oppimisen strategiasta ja eduskuntavaalitavoitteista. Samoin keskustelimme vilkkaasti TKI-asiantuntijoiden jäsenyydestä OAJ:ssa.

OAO:n tuottamia omia eduskuntavaaliesiteitä on saapunut toimistollemme jaettavaksi alueille ja siellä eduskuntavaaliehdokkaille. Esitteet tullaan jakamaan VK-yhdistysten ja OAO-jaostojen kautta eri alueille.
Eduskuntavaalivaikuttamisen tiedottamisessa jokaisella koulutusmuodolla on oma painotuskuukausi. Aikuiskoulutus, jatkuva oppiminen, vapaasivistystyö ja yliopisto ovat vuorossa tammikuussa. Maaliskuulla vuorossa ovat ammattikorkeakoulu ja perusopetus.

OAJ:n syysvaltuusto pidetään 16.-18.11.2022 Akavatalossa. Kävimme yhdessä valtuustoryhmämme kanssa lähetekeskustelun koskien ajankohtaisia aiheita. Syysvaltuuston asialistalla ovat OAJ:n toimintasuunnitelma, talousarvio, eduskuntavaalit, somevaikuttaminen, opiskelijaedustuksen mahdollisuudet OAJ:n hallinnossa ja Hyvän hallintotavan periaatteet. Valtuustoryhmä valmistelee useita puheenvuoroja kokousta varten meille keskeisistä aiheista.

On hyvä huomata, että meille ammatillisille tärkeä erityisasiantuntijan tehtävä työmarkkinaedunvalvonnassa on nyt avoinna. Ilmoitus löytyy oheisen linkin takaa.
https://www.oaj.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/2022/oaj-hakee-erityisasiantuntijaa-tyomarkkinaedunvalvontaan/

Samoin ammatillisten eduskuntavaaliesite on ladattavissa oheiselta sivulta:

Aineistot

Tapahtumat

Tapahtuma | 30.5.2024

OAO TVK 30.5.2024

Tapahtuma | 6.6.2024

OAO hallitus 3.6.2024

Yhdistyksemme

OAO on kaikkien ammatillisten
opettajien asialla.